Съвместна образователна програма

В рамките на своята учебна практика студенти от Националната художествена академия – филиал Бургас, специалност „Плакат и визуална комуникация“, и преподавателят им Живка Райкова, посетиха в Историческия музей в града. По време на срещата-занятие учащите бяха запознати със спецификата на музейната работа и съхраняваните във фонда културни ценности. По този начин на младите хора се предоставя възможност да се възползват от потенциала на музея като среда за практическо обучение и презентационни вариации.

Последващите посещения на студенти от НХА – филиал Бургас, в експозициите на Регионалния музей ще бъдат свързани с намерението да се претворят познанията им за съвременните визуални способи за комуникация, за естеството и спецификата, с които са свързани подготовката и отпечатването на дадена книга, с цел генериране на съвместни идеи за по-атрактивно и широкообхватно представяне пред публика на движимото културно наследство и музейната работа, както и привличането на нови посетители.

Обмяната на идеи в различни направления и разработването на проекти за тяхното осъществяване между специалисти от Регионалния исторически музей в Бургас и НХА – филиал Бургас, е в изпълнение на съвместна образователна програма за взаимодействие между двете институции.