С графити преобразяват старите блокове в Бургас

Почти е преобразена фасадата и на втория блок, намиращ се на бул. “Сан Стефано” № 47 в ж.к. „Възраждане”. Пространството започва да се оформя като красив артистичен оазис, майсторски изпълнен с живи образи в скучното ежедневие.

„С първия проект през юни изпълнихме идеята си. Благодарността и интереса на хората бяха големи! Продължаваме и ето, само месец по-късно, сме на път да представим още една нова картина върху цяла фасада на блок. Водим преговори с етажните собствености за поне още 3 места в Бургас. Изключително е как хората се заразяват от инициативата и ни търсят!”, казва популярният графити-артист Иван Янков – Естео.

Сдружението с нестопанска цел „Посока Бургас“ следва благородната си цел за подобряване на градската града, влагайки лични и събрани благотворителни средства. „Средствата за рисуването на градски пространства са резултат от благотворителната изложба под надслов „Еклектика – изкуство за изкуството”. Мотивирани и вдъхновени сме да променим стъпка по стъпка града си към по-добро, красиво и уютно място за живеене”, коментира председателят на сдружението арх. Емил Бурулянов.

Припомняме, че първата преобразена фасада беше на бл. № 16 в ж.к. „Възраждане“. Графити проектът бе открит със събитие, организирано от „Посока Бургас“ и жителите на сградата.