С музиката на Рей Чарлз в Бургас

Грандиозен концерт с музиката на Рей Чарлз Ray on my Mind Symphony, в който солисти са Петър Салчев и саксофонистът Крейг Бейли, свирил с легендарния музикант, ще гостува на 7 юли 2024 г., на сцената на Летния театър в Бургас.

Роден преди няколко години и преживял своя успех на различни сцени в България, концертът Ray on my Mind се завръща, за да блесне с оркестъра на Старозагорската опера с концертмайстор Паулина Захариева и  I Военния биг бенд – Стара Загораq под диригентската палка на капrjdk Цветомир Василев, за да разкаже в музика живота на легендарния Рей Чарлз.

В концерта ще прозвучи оригинална музика, аранжирана специално за симфоничен оркестър от Крейг Бейли, дългогодишен солист на оркестъра на легендарния Рей Чарлз. В концерта са включени някои от незабравимите му хитове, нареждащи го до най-ярките личности в съвременната американска и световна култура.

Не случайно го наричат Рей Гения, отличил се като новатор – основоположник на соул музиката. Той събира множество жанрове в своя характерен стил на музициране.

Притежателите на билети за мюзикъла „Красавицата и звяра“  и за концерта с музиката на Рей Чарлз могат да закупят на цената на един билет две места за хитовата комедия на Варненския театър „Клетка за пеперуди“ , която ще гостува на 13 юли 2024 г. в Бургас.

Билетите се продават на касата на Часовника. Промоцията важи и за билетите, закупени онлайн.