„Театър за всички“ мина и през село Димчево

Инициативата се реализира благодарение на общинския съветник от ГЕРБ Ясен Проданов

Второто издание на инициативата „Театър за всички“ се проведе в НЧ „Просвета 1928“  в бургаското село Димчево. Малки и големи от селото се насладиха на постановката „Кой ще играе Хитър Петър?“ на театрална школа „ТАЛАНТИНО“.

„Театър за всички“ се реализира по инициатива на общинския съветник от ГЕРБ Ясен Проданов, който се занимава с цялостната организация и популяризирането на събитията.

Целта е магията на театъра да се пренесе до всеки квартал и съставно селище на Бургас, където хората по-рядко имат възможност да се насладят на това изкуство. В инициативата се включват театрали от любителските школи в града, които играят безвъзмездно, а приходите от билети отиват за дейността на читалищата.

„Първото издание в Българово мина с голям успех, но в Димчево беше някак магично. Прекрасна публика, талантливи деца, които се включиха в постановката, и декор, за който даже и не сме си мечтали. Благодаря на г-жа Елена Атанасова – кмет на село Димчево, за поканата. Изключително съм благодарен и на г-жа Станка Николова – секретар на читалището, че поддържа живота в него. Димчево е малко село, поради което не можехме да очакваме много зрители в залата, а това от своя страна нямаше как да донесе приличен приход за читалището. Затова реших представлението да е с вход свободен. И тук искам да изкажа огромни благодарности на още едни човек – колежката адвокат Елена Кокаларова. Тя застана зад инициативата, като заедно с нея дарихме парични средства за дейността на читалището, както и няколко книги за обогатяване на библиотечния фонд.“, посочи Ясен Проданов.