Теодора Велева е победител в конкурса „Бургас и морето“ за млади изпълнители

Теодора Велева бе избрана за победител в първото издание на конкурса „Бургас и морето“ за млади изпълнители, който се проведе тази вечер на сцената на Културен дом НХК в морския град. Наградата й бе връчена от заместник-министъра на културата Илко Ганев и заместник-кмета по култура и вероизповедания Диана Саватева.

Само с една точка по-малко гласове получи изпълнителката Кристиана Кирилова, за която в последния момент журито избра да даде и своя специална награда.

Велева коментира, че авторската песен Losing My Mind, която тя изпълни във втората част на конкурса, е по нейна музика. За текста й помагат нейната сестра Мария Велева и Даниеле Адзена, който е автор и на аранжимента. „Песента е вдъхновена изцяло от собствените ми чувства и емоции в момента, в който я писах“, каза още тя.

Конкурсът за млади изпълнители премина в две основни части – пресъздаване на кавъри на песни, участвали в предишни издания на националния конкурс за песен „Бургас и морето“, и авторски песни, изпълнени от Дарина Маркова, Теодора Велева, Натали Ангелова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Соня Вангелова, Кристиана Кирилова, Мария Велико и групите Scarlet и Fifth Hour. Водеща бе Дани Илиева, предишен лауреат от конкурса за песен „Бургас и морето“.

Специален рецитал изпълни италианската поп звезда – пианистът Давиде Локатели, който бе и част от журито на конкурса.

Специален гост изпълнител бе и младата българска изпълнителка Елма, която в момента набира популярност на италианската сцена.