Тренировки на формирования от армията ни

Едноседмична съвместна подготовка на разузнавателните формирования и снайперисти от Втора Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски на Българската армия и снайперски тим от Сухопътните войски на Италия се провежда на учебен полигон „Корен“, съобщиха от Министерството на отбраната. Целта е да се подобри оперативната съвместимост между формированията, да бъдат обменени знания и опит, както и да се усъвършенстват уменията на военнослужещите за разузнаване, наблюдение и тактически действия в реални условия.

Офицерът, провеждащ подготовката, е заместник-командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада полковник Митко Балтов, а центърът за ръководство и контрол е поверен на началника на отделение „Разузнаване“ на бригадата майор Костадин Спиров.

В края на септември на специализирания учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“ се състоя съвместна подготовка между части на българските и турските специални сили. В рамките на две седмици формирования от 86-та група „Специални сили“ от състава на Съвместното командване на специалните операции на Българската армия и от Командването на специалните сили на Турските въоръжени сили отработиха съвместни задачи по огнева, тактико-специална, военномедицинска и инженерна подготовка. Всички задачи и съвместни тренировки приключиха успешно, като участниците демонстрираха високо ниво на оперативни способности, отлична мотивация за съвместни действия и работа в екип, съобщиха от Министерството на отбраната.