Трето издание на „Ереван в Бургас“

Третото издание на „Ереван в Бургас“ по традиция донесе много настроение, танци и музика в слънчевата неделя. Акцентът в програмата бе цветното дефиле на всички участници по улица „Богориди“, което включи над 130 младежи. Това са самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния).

„От името на цялото  ръководството на общината ви поздравявам за чудесното събитие. Когато бургаската арменска общност сподели с нас за тази идея, ние нямахме никакви съмнения относно подкрепата, защото през културния диалог се съхранява идентичността и се създават приятелства“, сподели в приветствието си Диана Саватева, зам.-кмет „Култура и вероизповедание“.

Пред паметника на признателните арменци бяха поднесени венци и цветя, а водещ на събитието бе журналистът и общественик Кеворк Дадурян, който днес празнува имен ден.

Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика, песни и танци, а началото бе поставено с химните на България и Армения. Специален гост на инициативата бе маестро Стефан Диомов, който се похвали с дългите си и предани приятелства с арменци.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на община Бургас по програмата за съфинансиране на фонд „Култура“.