Трудова борса в Бургас

Повече от 30 работодатели от Бургас и региона се включиха в трудова борса по проект „Академия за личен успех”, която се организира от местното Бюро по труда и двете сдружения – „Нов път” и „Верният настойник”.

Домакин на събитието бе Бургаският свободен университет. Фирми от областта на туризма, търговията, тежката и леката промишленост предложиха над 340 работни места. Сред работодателите традиционно присъстваха и представители на ИТ сектора. Ученици и студенти имаха възможност да се запознаят с различните позиции в директни разговори с работодателите, които заявиха, че все по-трудно успяват да намерят добре обучени кадри.

Сред гостите за откриването на борсата бяха директорът на Бюрото по труда в Бургас Татяна Николова, заместник-кметът по въпросите на образованието, социалните политики и младежките дейности в община Бургас Михаил Ненов, ректорът на Бургаския свободен университет проф. Милен Балтов, Спаска Петрова от сдружение „Нов път” и Жельо Желев, председател на сдружение „Верният настойник”.