Украинската православна църква е забранена

Вчера, 20 август 2024 г., Украинският парламент на второ четене прие Закона за забраната на Украинската православна църква. Очаква се законът, който е изготвен по пряко указание на президента на Украйна Володимир Зеленски,  да влезе в сила до 30 дни. С това така нареченият западен свят изкарва наяве една друга война, скрита зад конвенционалната война – войната срещу православния свят, обяви лидерът на „Възраждане” Костадинов.

„Много пъти съм казвал, че църквата ни е основен стълб на държавността. Тя е елемент от националната сигурност на България, която е православна държава. Нашата църква продължава да бъде в опасност и нека обществото е наясно с това, защото случващото се в Украйна е модел, който, ако допуснем, ще бъде направен опит да бъде наложен и в други държави, но дори и това да не се случи, ще повлияе и на всички православни църкви, които са свързани помежду си”, подчерта той.

Призовавам всички международни институции да се произнесат по въпроса със забраната на Украинската православна църква, както се произнесоха при приемането на промените в Закона за предучилищното и училищно образование, с които се забранява пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в българското училище. Иначе отново виждаме двойния стандарт в международната политика”, каза Костадин Костадинов.