Унищожаването на Черноморието не спира, строят вили на къмпинг Юг

 На незаконното село, наречено къмпинг Юг, фекалиите се изливат директно в горичката отгоре или на плажа, институциите са мъртви, коментира Атанас Русев

Незаконното унищожаване на Черноморието ни продължава. Строят се вили на така наречения къмпинг Юг, сподели във Фейсбук Атанас Русев от „Да запазим Корал“.
„След незаконният хотел „Морско конче“ и бетонните плочи изляти на плажа, КОЧИНАТА и НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО продължава с пълна сила в „къмпинга“. Строят се луксозни „каравани“ – вили – от дърво и дограми на първа линия – стотици квадратни метри, копаят се изкопи, прекарват се нови пътища в гори и в облесени дюни, прекарват се всякакви незаконни комуникации от ел. кабели до канализация (липсва такава – всичко отива към плажа)“, добави природозащитникът.
„За всяка от тези дейности се изисква строително разрешение, но тук всичко вероятно е „законно“? Това е за „наши хора“, нали кмете? Добре си спомняме отмъщението на кмета миналото лято, при което цялата администрация в общината беше впрегната за да разрушат 6-те квадратни метра „незаконна“ тоалетна на един от най-дейните активисти на „Да запазим Корал“, поясни той.
„Сега идват избори и „човекът“ граби и руши като за последно. На незаконното село, наречено „къмпинг Юг“, както и на целия хотел „Морско конче“, и всичко наоколо, фекалиите и „канализацията“ се изливат директно в горичката отгоре или на плажа. Всяка година РИОСВ – Бургас си затваря само очите за непосилната воня и налага по една глоба от 1000 лева за сезона – и това е. Но незаконното строителство продължава. Едва ли без протекцията и знанието на кмета“, коментира природозащитникът.