Усвояват 4 милиона лева за ремонта на гара Карнобат

Жп гара Карнобат ще има нови асансьори, ще бъдат извършени конструктивни укрепвания, архитектурно обновяване, съобщи министър Росен Желязков

Карнобат ще има нова жп гара. 4 милиона лева ще глътне обаче ремонта. Това съобщи министърът на на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.
Вчера той бе в Карнобат, за да даде старт на реконструкцията.
Министър Желязков обяви, че тази гара не е ремонтирана от изграждането си през 80-те години на миналия век, съобщава официалното издание на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията mtitc.government.bg.
Желязков поясни, че милионите ще бъдат похарчени за нови асансьори, за конструктивни укрепвания и архитектурно обновяване на гарата.
„Тази железопътна гара е изключително важна и е единствената жп връзка между Югоизточна и Североизточна България. Тя е четвъртият по големина железопътен възел в страната и е част от транспортния коридор Пловдив – Бургас“, обяви министърът. Той изтъкна, че от нея ще започне развитието на направлението Бургас – Синдел, като амбициите са да бъде и част от инфраструктурата, която ще продължи към Русе.
По думите му общо шест гарови комплекса ще бъдат реконструирани по приоритетна ос 3 на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ – Карнобат, Подуяне, Искър, Казичене, Стара Загора и Нова Загора. Общата стойност на всички обекти е около 30 млн. лева.

Правителството налива луди пари в една гара, покрита с мрамор, която не се нуждае от спешен ремонт, а оставя пътищата в окаяно състояние, коментираха в социалните мрежи гневни шофьори.

Играта с усвояването продължава. Обществените поръчки са най-големият двигател за „развитие“ на умиращата българска икономика. Карнобат ще има обновена жп гара, а как ще се усвоят парите е друг въпрос.