Успехи на младите бургаски волейболисти и волейболистки

Волейболният клуб „Бургос Волей” продължава да се утвърждава като един от водещите отбори в Югоизточна България. През изминалия уикенд момичетата, родени през 2011 и 2012 г., с треньор Иван Атанасов, участваха във финалния регионален турнир за възрастовата група под 14 години в Харманли, където се пребориха за директна квота за държавните игри.

След 4 категорични победи срещу ВК „Казанлък”, ВК „Хеброс”, ВК „Кирково”, и ВК „Яворов” – Чирпан и една драматична загуба с тайбрек срещу миналогодишния първенец в региона ВК „Любимец 2010” „Бургос Волей” се класира на второ място в Югоизточна България и ще защитава честта на града ни на държавните игри, които ще се проведат в Кранево от 10 до 14 юни 2024 г..

Преди седмица пък момчетата под 14 г. с треньор Христо Велков завършиха участието си на републиканското първенство с победи над миналогодишния шампион „Изгрев”,  „Хебър” – Пазарджик, и „Черно море-БАСК”.

Малко по-късно през този месец отборът на момчетата, родени през 2012 и 2013 г., с треньор Станимир Коларов ще играе на държавни финали, когато заедно с „Нефтохимик” ще защитават честта на Бургас. В същата възрастова група, но при момичетата, предстоят регионални финали, където отборът също има сериозни шансове да продължи до турнира на най-добрите в страната.