Успех за бургаски щангист

Пореден успех за бургаският щангист Петър Борисов, който спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.

„Беше много тежка битка, тъй като бях с температура от няколко дни и пет килограма под категорията. В категория до 89 кг., възрастова група М 55 – 59, бяхме осем състезатели от различни страни, всеки дошъл за победата. В първото движение – изхвърляне, поради объркване изостанах, с 13 кг от поляка, който поведе в класирането. Във второто движение изтласкване трябваше да вдигна с 14 кг повече от него, за да го победя. Направих първия си опит, колкото да осигуря сребърния медал и си оставих два опита за атака на златото.

Полякът завърши изтласкването със 102 кг. Тежестта, която трябваше да вдигна за победата, беше 116 кг. Направих опит, който за мен беше сполучлив, но съдиите не ми го зачетоха. Така ми остана само още един последен опит за титлата и имах право само на две минути почивка. Излязох на подиума и ги вдигнах за втори път.

Спечелих европейската тила за България и Бургас с последния си опит и станах европейски шампион за трета поредна година. Огромно благодаря за подкрепата на моя съотборник Любен Перчински, който беше до мен през цялото време”, сподели Биросов

На щангистите ни им предстои участие на Световното първенство във Финландия и имат амбицията да извоюват златни отличия.