Успешен ден за българския спорт на олимпиадата

Вчера, 8 август 20224 г., Семен Новиков стигна до златния медал в категория до 87 кг. в класическия стил на борбата.

Българската националка Кимиа Ализаде участва в репешажите и спечели бронза в олимпийския турнир по таекуондо в категория до 57 килограма.

Божидар Андреев след много мъжда битка доказа своята много добра подготовка и воля за победа и завоюва бронзовия медал в категория до 73 килограма при мъжете във вдигането на тежести.

Боксьорът Хавиер Ибаниес след спорно решение на съдиите загуби мача си за класиране на финала и завоюва бронзов медал за България на олимпиадата.

По-рано вчера, 8 август 2024 г., българският национал по борба Магомед Рамазанов се класира за финала в категория до 86 килограма свободен стил в олимпийския си дебют. Той ще спори за титлата срещу шампиона от Рио 2016 и сребърен медалист от Токио 2020 Хасан Язданичарати (Иран).

През днешния ден, 9 август 2024 г., Боряна Калейн, след добрия си старт в квалификациите, ще се бори за отличиятав многобоя на художествената гимнастика. Стилияна Николова се класира на 11 място в квалификацията и отпадна от разпределението на медалите.

Ансамбълът на България по художествена гимнастика започва участието си в Париж в квалификацията със съчетанието си с пет обръча.

Биляна Дудова започва участието си в турнира по борба в категория до 62 кг срещу шведката Сара Йохана Линдборг.

Тодор Михалев продължава участието си в модерния петобой.

Голямата надежда на България за златен медал във вдигането на тежести Карлос Насар ще вдига в категория до 89 килограма.