Уточнено е вече къде ще се изгражда първият етажен паркинг в Бургас

В Бургас бе направена първата стъпка за изграждането на етажен паркинг в квартал „Възраждане“, където има най-голяма нужда от осигуряването на места за престой на автомобилите. На последното си заседание Общинският съвет на община Бургас прие с мнозинство предложението на общината терен общинска собственост, предвиден за жилищно строителство, да не бъде продаден на строител, а да се изготви нов подробен устройствен план и на мястото да се изгради етажно съоръжение за паркиране на автомобили.

Така, от една страна, администрацията предотвратява презастрояването на квартал „Възраждане“, който и без това е гъсто населен, и в същото време намира начин да се облекчи паркирането в района.

Тепърва предстои да бъдат обсъждани идейни предложения, да се проведат обществени обсъждания и да се изготвят експертни оценки. Община Бургас ще се съобрази с тези детайли и с мнението на гражданите.

Бъдещият етажен паркинг ще се намира в пространството между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Васил Левски“. Това предложение в анкетата на община Бургас сред живеещите в кв. „Възраждане“ получи най-голямо одобрение за изграждане на съоръжението. На второ място по брой събрани точки бе мястото при „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Сливница“. На трета позиция остана предложението за изграждане на етажен паркинг между ул. „Цар Самуил“, ул. „Македония“, ул. „Цар Калоян“ и ул. „Дебелт“.