Ученик от Бургас, ударен от футболист пред дискотека, се нуждае от кръв

Набира се кръв за потърпевшия, който е опериран по спешност

Ученик, пребит жестоко пред дискотека в Бургас, се нуждае от кръв. 18-годишното момче е с опасност за живота след побой, нанесен му от футболист, съобщава Нова телевизия.

От сутринта десетки съученици на пострадалия Илия Стоянов от Гимназията по туризъм даряват кръв, за да бъде спасен приятелят им.

Сбиването станало на 11 февруари призори. 18-годишният Илия получил ударите на метри от входа на дискотеката, докато чакал поръчаното от него такси.

Въпреки удара в лицето и счупените кости, близо седмица Илия бил добре. После състоянието му се влошило. Започнало сериозно кървене.

Тази травма протече доста необичайно като изключение, защото кървенето започна активно и масивно няколко дни след травмата. Днес беше опериран по спешност, тъй като тази кръв, която ние наливахме, той я губеше. С всички рискове операцията мина успешно”, обясни д-р Светлозар Георгиев, неврохирург от УМБАЛ-Бургас.

Илия е в реанимация. Състоянието му все още е тежко, а полицията започна да издирва сочения за извършител на побоя – Радостин Нгуен, на 22 години, от София. Досега срещу него имало жалба за лека телесна повреда.