Ученическо състезание с роботи в Бургас

Третото издание на атрактивното състезание ROBO CHALLENGE BURGAS ще се проведе на 26 април 2024 г. от 14 часа във фоайето на  Медицинския факултет на университета „Проф. д-р Асен Златаров”. Футуристичната надпревара отново ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. В нея ще могат да участват ученици от профилирани професионални гимназии и средни училища в Бургас.

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

Състезанието ROBO CHALLENGE BURGAS` 2024 се организира от абщина Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие, университет „Проф. д-р Асен Златаров” и със съдействието на фирма „ТехноЛогика”. Поканени да участват в състезанието са всички ученици от  VIII – XII клас, изучаващи или обичащи да програмират, което още веднъж ще затвърди авторитета на Бургас като център на информационните технологии.