„Фондацията” с Кирил Маричков идва в Бургас

Кирил Маричков ще отбележи 80-годишнината си на сцената на Летен театър Бургас  на 22 юли от 20&30 часа. Група „Фондацията”, от която той е част в последното десетилетие, ще изнесе концерт, в който легендарният щурец е главен герой. Освен него и останалите четирима от групата – Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, всички присъстващи  ще се насладят на изпълнениия на солистите и оркестъра на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” – Велико Търново.

В концерта легендарните музиканти редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера. Публиката ще се наслади на любими песни на няколко поколения българи – „Пак ще се прегърнем”, „Малкият принц”, „Блажени години”, „След десет години”, „Кукла”, ”Бяла тишина”, „Клетва” и още много.

 

Кирил Маричков е роден на 30 октомври 1944 г. През 1967 г. основава група „Щурците”, която съществува активно повече от 40 години. В зората на демокрацията става един от създателите на радио „Тангра”. Автор е на повече от 150 песни, както и на музиката към 14 филма.

 „Фондацията” е основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците й изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти.