Фотоизложба в Маринка

На 21 септември 2024 г., събота, от 18 часа в сградата на кметството в Маринка, ще бъде открита тематичната фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на талантливия фотограф Тенчо Петков, организирана от фондация „ЕКОгАРТ“ със съдействието на НЧ „Маринка 2024“ и кметство Маринка.

В изложбата са включени 30 фотографии, заснети през различни сезони и времена на деня от брега на Черно море до планинските върхове на Родопите.

Фотоизложбата минава през погледа на един родопчанин, живеещ до морето, представя красотата и разнообразието на природата в два уникални региона на България – Източните Родопи и бургаския край, като ги обединява чрез творческия поглед на фотографа, роден в Кърджали и живеещ в бургаско.

Животът на Тенчо Петков е свързан със село Маринка, където той живее в продължение на десетина години. Близостта на селото както до морето, така и до Странджа, носи неповторимо очарование, което служи и за вдъхновение на фотографските му търсения.

На откриването са добре дошли всички, които са  любопитни да видят познати и непознати места, показани по красив и интересен начин. Изложбата е с вход свободен и е отворена за широка публика в дните от 21 септември до 11 октомври 2024 г.