Хари Аристидов: В Община Поморие цари въпиюща корупция и шуробаджанащина – кражба след кражба

Аристидов: Община Поморие е най-мощната Real Estate Agency! Срам ме е от всички вас!Какво толкова не разбрахте? Мислите, че хората са слепи, прости и дебили?
Решението е масови граждански протести, живи вериги и т.н!
Поморийци, спряхме къде-къде по-гигантска мафия с проекта „Бургас-Алексондрополис“! Та един местен кмет ли ще ни се опъне! 

„ОТВОРЕНО ПИСМО

От гражданина Хари Аристидов, помориец 

До: … (до кой ли не – стига да прочетат и разберат, но за това се искат определени качества)

Старата година мина, но проблемът, който ни натресоха на града – кметът и кликата му, отеква и в новата 2018. Битката тепърва предстои!

Кратка ретроспекция:
Този кмет, както и общинският съвет, имахте „най-най-благодатните“ за вас времена, спрямо всички предишни „щастливци“!!! Ако не си спомняте, ще ви ги изброя:
– каймака на мафията, поредното дете на ДС, превзе тотално и на 100% държавата – нарекоха го ГЕРБ
– случи ви се „късмета“, баш по ваше време да се докопате до най-големите пари от ЕС (т.е. и наши народни пари) и да си ги разпределяте помежду си и нагоре към цялата ОПГ (Организирана Престъпна Група)

Всички знаем, че отгоре се спускат задачите – все пак сте структура и текущият Капо ди туто капи повелява: 
– яхтеният/рибарският пристан (фирма на Пеевски); Галерията (фирма на Валентин Златев); да продължа ли с алеята, стария кей, канализацията за почти 100 млн., всевъзможните ви бетони, ужким парк до Айвазовски, … засега ще спра, че ще изгубя аудиторията с няколко страници текст – знаете си ги, нали! И ние ви ги знаем!
– имахте изключителната мъдрост и акъл, да заровите всичките си кражби в бетон, асфалт, земеделие, саниране и т.н. – демек всичко е дълбоко закопано… уж непроследимо…
– имахте невероятният късмет и щастие да грабите здраво, при овладяна и корумпирана на 100% правораздавателна система, като най-наглите, но пък и най-разумни от вас, предвидливо избързаха да се възползват от услугите й, за да получат индулгенция с оправдателни присъди, преди да дойде истинското правосъдие някой ден. А то ще дойде!

Почти пълно мълчание от местните в Поморие (един не мълча и беше пребит) поради:

– шуробаджанащина, страх от възмездие и отмъщение чрез властите и службите, лични контакти и взаимоотношения…
– да ви припомня ли също, че по заповед на вожда, набързо ни увеличихте данък смет с над 55% без да е разходнооправдано? Знаете ли, че един човек, сам самичък осъди и спечели срещу една друга Община дело и се наложи връщане на пари с години назад за населението и?!

Е, досега получихте ли си мълчанието… на агнетата!? Да! Но не ви бе достатъчно!

И какво по дяволите не ви достигна, та посегнахте към сакрални точки в града си?! Нима ако не бяхте продали тези 600 кв.м. отвоювана от морето територия (т.е. брегоукрепване), заплатено от всички нас чрез данъците ни, града щеше да фалира ли? Ами и аз искам да си купя 5-6 вълнолома бе, продайте ми ги, законно! Ще си бодна там няколко редици от двуетажни бунгала!!!

Тук идва неизбежният въпрос към Общинският Съвет – уж наши служители, приятели и пазители на Обществения интерес!!!
Вие, мили наши съграждани и общински съветници (дето уж трябва да ни предпазвате от такива казуси), като ви предложиха да гласувате със собствените си ръчички въпроса по продажбата на този имот, какво направихте:
– 1) миии, гласувахме ама не знаехме какво гласувахме;
– 2) знаехме, че правим лошо за града си, но поради партийни договорки, гласувахме вкупом;
– 3) имах персонален интерес, щото взех едни пари и/или бартер за друго мое гласуване като отплата;
– 4) миии, инвеститорът ми е братовчед, роднина…
– 5) гласувал съм ЗА, но сега си давам сметка, че съм съгрешил и ще направя всичко по силите си да поправя поразията си;
– 6) не съм гласувал за тази сделка;
– 7) миии, знаеш как е … (Това като го чуя и ми се повръща)

Хайде сега, много ви моля, напишете си името и под коя точка сте гласували, мили наши служители (приятели) на обществения интерес!? Обосновете се! Може пък да има и други гледни точки!

Цялата тази история смърди отвсякъде на корупция, от където и да я погледне човек! Общинските земи не се продават в бакалията! За да се продаде една общинска земя, някой е подписал с ръчичката си и е входирал докладна записка (в случая кмета Иван Алексиев). Защо той го е направил, предполагам на всички е ясно, нали! По-тъжното и жалкото е, че после едни други хора са му я приели, гласувайки със собствените си ръчички! Това са „нашите общински съветници“!

Тук е мястото да припомня на съгражданите си, че през последните 2 мандата Община Поморие продаде най-много общински имоти за целия преход. Каквото беше интересно се продаде и продава! Т.е. най-мощната Real Estate Agency! Не забравяйте, че това е направено от Общинските съветници, т.е. „нашите назначени продавачи“!

Не би трябвало и не считам, че е наша работа да напомняме на всички вас „управници“ на града ни, че вие сте там да пазите общественият интерес и да ни пазите гърба, за да спим спокойно и да ви плащаме заплати за това! Но и никога не забравяйте, че виждаме и разбираме всичко! И че не можем да ви търпим всичките злодеяния само заради факта, че сме в малък град и всички се познаваме! Срам ме е от всички вас!

Прозрачност, ах тази думичка… чуваме и я четем постоянно в предизборните платформи на всички ви… и да, вярваме ви!!!

По казуса „Яворов“, който ни го нахулиха 2-ма кмета – единият навремето продаде сградата „Перла“ (Трухчев), а сегашният (Алексиев) парцелира и продаде имота и правото за строеж! Който и от тях да попита човек, те са невинни ангелчета! Едни хора, инвеститори, видиш ли, са входирали искания за покупка и те милите нали са добри и свестни хора, не са могли да откажат! Споко бе, верваме ви… разхождайте се из града си с гордо вдигнати глави!

Възможни решения за изход от ситуацията:
– да се откупи обратно собствеността върху имота, като имот от засилен обществен интерес и значимост; (На същата цена, за която го продадохте!)
– да се предизвикат и финансират археологически разкопки в района и при евентуални находки, да се използва факта за стопиране на всякакво строителство там. Ако не излезнат от земята достатъчно археологически находки, хвърлете една шепа анхиалски монети там и действайте – т.е. ползвайте същия подмолен и коварен принцип, както го направихте с парцелирането и продажбата на имотите!
– да се обособи въпросният парцел като отделен район/квартал с други и различни параметри (плътност, кинт и т.н.) на застрояване от съседния – един етаж и точка по въпроса. Така както след като парцела е продаден с успокоението, че законът за черноморското крайбрежие не позволява строеж, а постфактум се е променил законът, така и постфактум Общината може да обособи отделен район, микрорайон или както и да го наречем и да наложи други правила и параметри за строителство върху него.
– да се намери външен (задължително външен, за което съм съгласен да се похарчи народна пара) юридически екип/кантора, който да разрови с години назад документацията по придобиване на собственост на този имот и при възможност, да се обяви за недействителна сделка, включително търсене на криминална отговорност от съучастниците в процеса. Тук е важно и ясно да се каже, че тази задача не трябва да се възлага на юристите на общината – ако питате защо, отворете и прочетете, която и да било общинска наредба на случаен принцип и ще видите въпиющата некомпетентност в почти всяка наредба!!! Чудя се въобще защо досега никой не ги е метнал в съда всички наредби по график (чел съм ги много внимателно всичките, а и имам терабайти файлове и видеа по темата)… Е не, че се чудя де, ясно ми е защо, а и на вас ви е ясно – шуробаджанащина и пълно отсъствие на правораздаване! И мълчанието на агнетата…!
масови граждански протести, живи вериги и т.н. Поморийци, спряхме къде-къде по-гигантска мафия с проекта „Бургас-Алексондрополис“! Та един местен кмет ли ще ни се опъне! Въобще даже не спрягам инвеститора като враг, той напълно разбираемо си копае по интересите… докъдето му позволи закона и обществото, обаче! И брат ми да беше, и той щеше да отнесе същата моя съпротива!

Ако въпреки всичко се построи там сграда, аз обещавам, че ще направя всичко по силите си за поставяне до паметника на Яворов „паметна“ плоча от гранит, с издялани имената на всички персони, които са участвали от самото начало, до края на тази история, персонално: кметове и общински съветници – нищо, че се брояхме за приятели до сега! За да остане там за вечни времена и да се „гордеят“ наследниците им, носейки кармата на предците си! На сегашните „управленци“ може и да им се струва нелепа и неосъществима тази опция, но може да бъдат изненадани от бъдещи достойни управленци, които ще осъществят тази идея. И да не забравяме, че тази плоча може много лесно и много бързо да цъфне на съседни частни имоти и сгради!!! Най-малкото и лесно е да ви направим сайт за ваш помен!

Други идеи, които изисквам за налагане като практики:
– всички решения на Общински съвет или кметската управа, носещи важни и значими последствия за хората, да бъдат подлагани на Обществени обсъждания, като бъде избирана максимално удобна дата и час за осигуряване на масово присъствие на гражданите. Т.е. след работното време на работодателите ви! Вярвам, че Вие, чиновниците, ще преживеете и оцелеете някакси след 1-2 часа извънреден труд!

За размисъл:
– Едни от най-добрите туристи са българите, нашите сънародници. Именно тях отблъскват подобни кощунства като това с бетонирането на Яворов, което се опитвате да направите в момента! Все по-малко от тях идват тук и повечето не искат и да чуят за родното Черноморие, именно заради подобни безумия! Избират Гърция, Турция и къде ли не, но местните управници въобще не го отчитат като факт! В същото време шуробаджанащината не пропуска в никакъв случай да изхарчи народна пара и да отиде на екскурзия в Китай, Париж и къде ли още не, ужким рекламирайки дестинация Поморие!!! От последните няколко такива екскурзии, някой местен да е виждал жив китаец турист в Поморие?! Изключвам един готвач в едно местно заведение?! А французи и французойки да се въргалят наоколо и да търсят неистово хотели и квартири?!
– по подобна „законна схема“ беше отнет от нас и от наследниците ни дома на Яворов! Помните ли, че поколения от нас играхме на тези три тераси и около камината? Какво стана? Ами едни предишни управници и схемаджии го откраднаха от нас и поколенията ни! Точка! Няма го вече за следващите! А малкото солено езеро? Стадиона на сгурта? Къмпинга, парка и т.н. Как да обясни човек на децата на тези, които искат да ограбят поредната прелест на града, че е кощунство!?

Алчността погуби и още много места в града ни и в държавата, всеки от нас знае това…

Какво толкова не разбрахте? Мислите, че хората са слепи, прости и дебили? Иска ви се, но не е съвсем така! Има и други неща – карма, възмездие и т.н. Най-лошото е, че са наследствени и заради вас ще го отнесат поколенията ви без да имат грам вина за вашите злодеяния!

Бетон, асфалт, саниране, бетон, асфалт, дупки, канализация – кражба след кражба – видима на всеки метър… все там, където си вярвате, че може бързо да закопаете следите си от кражбите в земята. Всяка дупка по улиците крещи за това и ви изобличава! Както и всички останали непрестанни грабежи!“ – завършва писмото си Хари Аристидов.

На 18 януари, баш на Атанасов ден, нашият достоен съгражданин Хари Аристидов написа на стената си във Фейсбук това, което го вълнува от години. Точно и ясно, открито и без груб език, емоционално, с патос и достойнство! Респект достойни ГРАЖДАНИНО! БРАВО, Хари! Огромно БЛАГОДАРЯ! за това, което сподели с всички нас. След като все още има хора, мислещи и действащи като тебе, надеждата за един по-добър свят няма да угасне. За мене – със сигурност.
Уважаеми съграждани, приятели на град Поморие, след като получих личното съгласие на Хари, публикувам текста под формата на отворено писмо. Някои вече са го чели (прочетете го пак!), други сега ще прочетат какво е написал авторът. Ако сте съгласни с него (и с мен), споделете това писмо до колкото може повече хора. НЕ ПАСУВАЙТЕ! Има смисъл във всичко това, което заедно правим и за което Хари ни провокира – коментира уважаваният д-р Кристалин Каприев.