Христо Иванов – Сега е моментът да се освободим от Пеевски

Темата не е госпожа Рая Назарян, темата е – ако се стигне до избори, да може да бъде осигурена алтернатива за президента за избор на потенциален кандидат за премиер, който да не е обвързан с Делян Пеевски. Това отговори председателят на „Да, България“ в оставка Христо Иванов на въпрос трябва или не трябва Рая Назарян (ГЕРБ-СДС) да бъде председател на Народното събрание.

Вчера Делян Пеевски каза, че „шефът е Мистър Кеш, той командва всички, всички в тази игра са пионки на Радев, както се опита през пионките си от ПП-ДБ да организира сваляне на шефката на парламента“, изказа мнение той. По повод това негово изказване Рая Назарян обяви, че няма амбиции да става служебен премиер и ако бъде поканена от президента, ще откаже.

Пред медиите Иванов потвърди, че е провеждал срещи с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и добави, че той е „важен институционален играч, с който ние сме обсъждали отделни аспекти на реформата“. Христо Иванов каза още, че не е разговарял пряко или косвено, по телефона или лично с Ахмед Доган. По отношение на казаното от Делян Пеевски, той коментира, че в момента „можем да се освободим от влиянието на г-н Пеевски“, този момент „трябва да се използва“.