Ценни консултации за нови специалности в Бургас

На 29 август 2024 г. (четвъртък) от 17:30 часа проф. Мира Маркова – декан на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ще проведе консултации за кандидат-студентите във филиала на университета в Бургас.

Желаещите да получат повече информация за обученията в образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър ще имат възможност да го направят в учебната аудитория на бургаския филиал, Културен дом НХК. В рамките на обявените консултации проф. Маркова ще презентира програмите за Бургас и ще отговаря на въпроси по тях.

През предстоящата 2024/2025 година Историческия факултет на СУ предоставя възможност за изнесено обучение във филиала на университета в Бургас по една бакалавърска програма – „История – задочно обучение“, и 4 магистърски програми – „Античност и средновековие“, „Модерна България: Държава и общество“, „Музеология“, „Дигитална хуманитаристика“, като последната програма предлага и обучение на английски език. Бъдещите студенти, избрали да се обучават в бургаския филиал, ще получат достъп до изтъкнати български историци, без да се налага да пътуват до София.

Проф. Мира Маркова е възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, преподавател в катедра „Етнология“, а от 2019 година е и декан на Историческия факултет на Алма-матер. Има издадени 3 монографии, 17 студии и над 50 други научни публикации.