ЦИК обяви обществена поръчка за обслужване на изборните машини

Централната избирателна комисия открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Едната обособена позиция е профилактика/диагностика: тестване на специализираните устройства за електронно машинно гласуване и на вградените в нея периферии – принтер и четец на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване на машините, техническото им обслужване в предизборния и изборния ден по места/съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми при изборите за народни представители.

Другата обособена позиция е за транспорт на СУЕМГ до избирателните секции в страната и логистично осигуряване на СУЕМГ в предизборния и следизборния ден в изборите за народни представители.

В текста се посочва, че прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 7 457 460,00 лв. без включен ДДС или в размер на 8 948 952,00 лв. с вкл. ДДС.