Ще има нова партия – „Има смисъл”

Нова партия прави Виктория Василева. Тя ще се казва „Има смисъл” и този път самата Василева ще е начело. Решението за новата формация е взето на общо събрание на инициативен комитет на 16 август 2024 г.

Василева има дълга политическа биография и организационен опит. По времето на Иван Костов тя бе лидер на младежкото СДС и депутат от сините в 38-ото НС. През 2015 – 2016 г. е основен организатор на референдума на Слави Трифонов. След това се заема с изграждането на структурите на партията и става главен секретар на „Има такъв народ”. Когато формацията влезе в 45-ото НС, в двата кратки мандата Василева бе зам.-председател на парламента. В 47-ото НС, след като Слави Трифонов изтегли министрите си от правителството на Кирил Петков (което доведе и до падането му), през юли 2022 г. Василева напусна групата.

В настоящия парламент тя е депутат от разпадналата се партия „Величие”, чийто двигател бе заедно с Ивелин Михайлов и Николай Марков, преди да се разцепят. За кратко отново бе и зам.-председател на НС. Попада в листите като гражданска квота по покана на Марков, с когото се познават покрай работата си със СДС преди години – като гард от НСО той охраняваше шефката на синята група тогава Екатерина Михайлова.

В новата формация на Василева се очаква да влязат част от настоящите депутати на „Величие”, които напуснаха идеолога Михайлов. Очаква се и новата партия на Василева да се включи още на предсрочните парламентарни избори наесен.