Ще подаде ли оставка Бойко заради гафа с наркотрафикантите?

Ако Иво Христов се оттегли, същото трябва да направи и премиера, коментира политическият психолог проф. Людмил Георгиев

Проф. Иво Христов, чиято оставка ГЕРБерастите поискаха заради това, че нарекъл 80% от българите дебили, е прав от гледна точка на възмущението си за невъзможността българският народ да поеме нещата в ръцете си. Винаги в интелектуалния елит е имало омерзение от тази невъзможност, каза в КОД 11-13 по biТелевизия политическият психолог проф. Людмил Георгиев. Трябва ли Паисий за „О, неразумний юроде“ или Ботев за „Вий сте идиоти“ да подадат оставка от историята, попита той.

„Ако Иво Христов подаде оставка, това трябва да направи и премиерът Борисов, който заяви, че в парламента има наркотрафиканти. И това – в навечерието на българското европредседателство. Хайде да се замислим малко“, допълни психологът.

Виждаме едно замеряне с камъни – едните за приватизацията, едните за границата… Това донякъде е нормално за управляващи и опозиция, но на фона на бедността и всички проблеми в обществото, такива интригантски пушилки ми се струват омерзителни, подчерта професорът.

„Умствените интерпретации на Цветан Цветанов са едно забавление, ако човек няма други проблеми. За съжаление, какъвто народът, такъв и елитът“. Така политическият психолог коментира скандалите между Цветан Цветанов и Корнелия Нинова на премиерата на филма на Елена Йончева за оградата на границата.