Ще получи ли убиецът на Евелин доживотна присъда?

Пияницата, който помете 33-годишният колоездач със 100 км/час, има над 10 присъди за кражби, кривосъдната система го жали

Доживотна присъда за пияницата, който със скорост над 100 км/час помете на пътя Царево – Приморско Евелин Дуков, поискаха приятели на жертвата. Днес те протестираха на мястото, където 33-годишния колоездач от Царево загуби живота си и призоваха Цацаратурата да повдигне обвинение за убийство на мъжа, който е карал с близо 3 промила алкохол в кръвта.

Десетки жители на Царево и Приморско участваха в протеста.

33-годишният Евелин Дуков бе част от колоездачната общност в Царево, съобщава бТВ.

На 3 декември той се движил с колелото си по пътя за Приморско. Извън туристическия сезон на кръстовището на входа на Приморско светофарът не работи.

Пияният шофьор, който го прати на оня свят има над 10 присъди за кражби. Той избягал, но бил заловен по-късно от полицията.

Протестиращите разказаха, че над 10 години настояват в Приморско да се влиза с кръгово движение, за да се намали скоростта на минаващите коли. В риск са и пешеходците, които се движат по платното заради близката търговска зона.

Според хората това е убийство, а не пътен инцидент. Кривосъдната ни система обаче е по-милостива към убийците, отколкото към техните жертви. За крадеца, който уби Евелин, доживотната присъда би била справедлива, но няма прокурор в милата ни родина, който да го обвини за убийство. За „инцидентът“ на пътя едва ли ще получи повече от пет-шест години затвор.