Ще чуем ли от президента „Корнелия, кажи си“?

 Той не трябва да взима страна в лобитата в никои партии, каза политологът Татяна Буруждиева, а според Евгений Дайнов е „предимно безобиден“

Няма да дочакаме от президентът Румен Радев репликата „Корнелия, кажи си“. Това каза в студиото на „Хайд Парк“ по biТelevision политологът Татяна Буруждиева. Така тя припомни думите на бившият президент Петър Стоянов, който втрещи командира Костов (когато беше премиер) и синият електорат с „Иване, кажи си“.

Високо обществено доверие отчитат социолозите от “Галъп в края на първата президентска година на Румен Радев.

Очакванията, които се създават в една кампания, според мен никога не могат да бъдат напълно задоволени. И това което трябва да провят политиците и направи г-н Радев през тази една година, че следваше онова, което беше обещал по време на кампанията. Няма как за една година да се подемат или свършат сериозни действия във всички посоки. Но повече очакваме в съдебната реформа от него. И предполагам,че и това ще се случва“, заяви политологът.

Аз мисля че той остава неполитик, което пък е част от проблема при коментарите какво е направил и до колко е изпълнил очакванията. Иначе играе по-системно. Мисля, че не трябва да взима страна в лобитата в никои партии. И да, не за първи път се говори за тази лоялност, която той проявява към БСП. И мисля, че тя ще остане. Не бива да забравяме,че той все пак е военен с всичките му характеристики- като даде дума я следва.

Проф. Евгений Дайнов също коментира първата година на Румен Радев като държавен глава. „Общата констатация, ако помните в „Наръчник на галактическия стопаджия“ за Земята е написано какво: „Предимно безобиден“. Така че Радев е „предимно безобиден“. Не се научи да бъде политик“, заяви Дайнов.

От време на време сработва някакъв рефлекс, разумен, и се опитва да спре неразумни закони. За мен е смайващо ,че проспа извънредното законодателство, което те си гласуваха през лятото. С което извънредно законодателство той, като престане да бъде президент и не им харесва- те ще го размажат и него“, добавя професорът.