Юбилейна изложба на Атанас Велков

Атанас Велков кани цялата бургаска общественост, приятели и художници на своята юбилейна изложба. Експозицията включва над 30 платна и с нея творецът ще отбележи своя 60-ти рожден ден на 18 юни 2024 г. Обикалял и работил на различни места в света, в настоящата изложба Велков включва два свои периода – от времето когато е живял в Братислава, и съвсем нови произведения, които са вдъхновени от настоящето.

Изложбата ще бъде подредена в двете зали на КЦ „Морско казино” , ет. 0 .

„В изложбата ми съм включил произведения в смесена техника – акварел, пастел, рисунка. В тях има серия от картини от Тунис – пейзажи, интериори и екстериори. Творби на замъка Хайнбург-ан-дер-Донау, който беше на 15 км от Братислава, където живеех и работех и го виждах през прозореца си – езерата и лебедите. Има и серия с абстрактна живопис”, споделя Велков.

За доброто настроение на гостите по време на откриването ще се погрижат емблематичните музиканти Георги Мархолев и Деян Павлов.

Средствата от всички продадени картини ще бъдат дарени на Центъра за деца с увреждания от семеен тип в к-с „Лазур”.

Изложбата ще гостува до 28 юни 2024 г.

 

Атанас Велков е роден на 18 юни 1964 г. в Бургас. Първи уроци по рисуване, живопис и скулптура получава от Тереза Шчуровска, Райна Рачева, Калоян Калоянов и Веселин Йовчев в Бургас.

През 1978 – 1983 завършва художествена гимназия в Казанлък, по-късно – и Националната художествена академия в София.

През 2001 – 2002 специализира  в Милано в Accademia di Belle Arti di Brera при проф. Диего Еспозито.