Юлски парк фест „Чета и плета”

Петото издание на фестивала ще се проведе в петък на 19 юли 2024 г. от 18::30 часа и отново ще даде сцена за изява на млади таланти, ще събере творци от всички поколения и ще се превърне в празник на изкуствата. По покана на организаторите читалище „Любен Каравелов 1940“ в събитието ще участват над 30 творци, които ще превърнат със своето изкуство лятната вечер в празник. Във фестивалната програма с авторско четене ще вземат участие  писателите Мина Кръстева, Васил Люцканов, Константин Корадов, Антония Филипова, Донка Димова, Виктория Гоцева, детската писателка Лидия Кърклисийска – Лили Мили, и други. Свои творби ще рецитират най-младите поети Александра Цветкова, Магдалена Кучумбова, Огнян Дишков и Белослава Митева от литературно студио „Митични птици“ с арт педагог Роза Боянова.

На импровизираната сцена в парка ще прозвучат  музикалните изпълнения на солистите Никол Георгиева и Екатерина Георгакиева от арт център „Точно време“ с вокален педагог Жени Лалчева, младите изпълнителки Сибила Гонсалвеш и Ая Стамболиева, Състав за автентични македонски песни „Гоце Делчев“ към ККП „Златна възраст“ и младото попълнение на ФФ „Тракийче“ с вокален педагог Таня Стоева към НЧ „Л. Каравелов 1940“. На сцената с финеса на танцовото изкуство ще излязат и танцьорите от Клуб по спортни танци „Бургас 1975“ с ръководител Андрей Тодоров.

С изложби и ателиета на открито в парковия фестивал ще се включат: Сдружение „Съюз на пенсионера 2004“ с изложба дантели „Бабините плетива“, Общински съвет по наркотични вещества с арт-ателие „Послания върху текстил“ и малките читатели от творческата работилничка „Ваканция в библиотеката“ с ръководител Валентина Кънева към НЧ „Любен Каравелов 1940“.

По време на събитието артистична демонстрация ще направят  художниците Анелия Николова и Мирослава Андонова, те ще рисуват на стативи по алеите на парка. Фестивалът си има и свой парков репортер, който ще оценява бала на вълнението в морето от изкуства.

С високите децибели на рока, празника ще закрият рок група „9 Бенд“ с ръководител Йордан Христозов.

Събитието се организира, с финансовата подкрепа на Община Бургас.