Адвокат зове управляващите да се гръмнат с „Калашников“

Инвеститорите бягат заради корупцията, държавата ни е управлявана от кретени, коментира бившият депутат Емил Василев
Албания ни настигна и подмина, пенсиите и заплатите там са по-високи, отколкото у нас. На мястото на нашите политици бих се гръмнал с „Калашников“ на автоматична. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев. Нововъзникнали постюгославски държави като Босна и Македония ни бият по доста макроикономически показатели, въпреки че нямат достъп до еврофондове, а Словения ни води по всички и то в пъти, добавя той.
„Една от най-големите глупости, които съм чувал, е че България ще привлече чужди инвестиции с ниската цена на труда, демек с ниски заплати. Е, вече 30 години сме с най-ниските заплати в цяла Европа, не само в ЕС и кво – да не би да не можем да се разминаваме по улиците от инвеститори? Напротив, заобикалят ни от поне 100 километра разстояние, а ако случайно попаднат у нас – моментално се изнизват по прекрасните ни магистрали. Много прости хора управляваха страната ни през последните десетилетия. Вервайте ми!“, коментира адвокатът.
„Причината инвеститорите да ни заобикалят и страната ни да не може да настигне дори Полша и Румъния, с които стартирахме от една позиция през 1989 г., е корупцията по високите етажи на властта. Не може да приемаш в парламента лобистко законодателство, което позволява на всеки селянин от Шоплука да си огради парцел насред току-що приватизираното ти предприятие, за което си платил кеш примерно 20 милиона евро и дори да ти казва „Махай се или плащай, щото братовчед ми е шеф на съда“, и някой да очаква, че този инвеститор ще остане дори ден още в тази държава, управлявана от кретени“, обяснява юристът.
„В резултат на тази малоумна стратегия, която дори Тодор Живков не бе в състояние да измисли, половината ни население сега работи в други държави, а тука дори циганите не щат да останат, щото и за крадене вече не остана. Всичко се окраде“, добавя Емил Василев.