ВАС „узакони“ скъпата (С)винетка

Изроди, ще си търсим правата в Страсбург, закани се създателят на „Национален протест срещу безобразията в България“ Атанас Калев

5-членен състав на Върховния административен съд ненадейно отхвърли решението на 3-членния, с което беше отменена тарифата за новите цени на винетките. Това съобщиха от пресцентъра на съда. За съжаление решението, което разгневи отново хората в социалните мрежи, е окончателно! Въпреки неспазени разпоредби от закона, магистратите определиха скъпата (С)винетка за законна.

Цените на винетните стикери бяха надути с решение на Министерския съвет от 1 януари миналата година, а половин година по-късно 3-членен състав на ВАС отмени скандалното постановление на кабинета “Борисов“, след като бунтари атакуваха тарифата в съда.

„Няма такава държава! Изроди, ще си търсим правата в Страсбург!“, коментира създателят на Фейсбук групата „Национален протест срещу безобразията в България“ Атанас Калев. Ето още едно доказателство, че върховните съдилища и изпълнителната власт са се сраснали с мафията и единствената им цел е да крадат, смучат и обезкръвяват държавата, добавят колегите му от протестната група.

Ратаите на сляпата Темида се гаврят с народа. Законите уж в тази страна важат за всички, но се оказва, че според тричленката на ВАС кабинетът „Борисов II” неправомерно е надул цената на (С)винетката, а според колегите им от 5-членния състав нямало нищо незаконно в случая. Егати кривосъдието! Дали решението на магистратите не е повлияно от факта, че Боко за трети път взема властта?

Дали магистратите карат колите си по същите пътища с огромните кратери, по които се движим и ние? Заради тях хората разбиват колите си, а са принудени да плащат скъпи винетки. Това е безобразие! Държавата продължава нагло да ограбва своите граждани.