Вместо в затвора – корумпираните стават министри, а Пеевски – вместо да замине, си направи правителство

„БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ“ – КОРУМПИРАНИТЕ ВМЕСТО В ЗАТВОРА СТАВАТ МИНИСТРИ!, така коментира във Фейсбук Георги Борисов Георгиев, председател на  Гражданско движение „БОЕЦ“,  новото правителство и направи разбор на кабинета „Борисов 3“:

„Няколко примера:

Бойко Борисов – Яневагейт, СМСгейт, АлоВаньогейт, ТиСиГоизбраГейт, грабежа на КТБ, грабежа на Булгартабак, умишлено загубеното дело и платените на Русия над милиард за Белене…

Румен Порожанов – достатъчно е да разгледате разследванията на Биволь за корупция и злоупотреби във фонд Земеделие под негово ръководство. Култови са „къщи за тъщи“, „гъски няма, но милионите са платени“ и др. Изключително вреден и опасен човек. Щетите са за милиарди.Българското село е убито.

Лиляна Павлова – публично тайна са милиардите откраднати от обръчите на Борисов, Пеевски, Гергов, Цветанов, Добрев и др. през схемите за пътна инфраструктура, стадиони, водни цикли и саниране, под покровителството на Павлова и Лазар Лазаров. Тотален грабеж. Тук щетите се измерват и в човешки жертви на магистралите и тунелите убийци, не само в милиарди.

Ивайло Московски – унищожаването на БДЖ и Български Пощи, чрез отдаване на външен изпълнител ( фирма Асо Пирели, близка до Борисов и Пеевски) на разносната и инкасо дейност на Пощата на тройни цени. Щетите са за стотици милиони. И още човешки жертви на влаковете убийци.

Мога да продължа да изреждам, но и тези примери са достатъчни за случващото се в България. А то няма нищо общо със случващото се в Румъния. Там гореизброените вече щяха да са в затвора с влезли в сила присъди и конфискувани активи за милиарди.
Правосъдието е подчинено. Главният прокурор е пазител на мафията. Справедливост липсва. Възмездие няма. Мафията властва. И на този фон „заканите“ за 4-годишен мандат от страна на БУДА и лакеите му от ОП, звучат като проклятие. И тук въпросът е, не дали правителството на Борисов ще издържи 4 години, а дали народа ще оживее и издържи още 4 години грабеж и беззаконие. Изборите , при наложения контрол от мафията върху целият процес, доказано не са изход. Остава единственият вариант и възможно спасение за българите и това е гражданската революция , която да отстрани мафията от властта. Нещо като последен опит за спасение и оцеляване на един народ, подлаган десетилетия на геноцид и грабеж от собствените му управници-национални предатели.

А Пеевски, вместо да си замине, както ни каза БУДА, си направи правителство.
За сметка на това, българите си заминават…
Предишният мандат на Борисов завърши с думите „Бог да прости загиналите“ за трагедията в Хитрино. Всъщност и първият му мандат завърши със същите думи, помним живите факли, самозапалили се от отчаяние хора. Днес и този мандат почва със същите думи, след поредната тежка катастрофа и трагедия.
Защото корупцията убива, некадърността убива, мафията убива.“