В БСП -Бургас няма да има реформи, С фалшификации и манипулации организацията остава в примката на превратаджията Тишев

Живко Господинов е новият лидер на БСП Бургас, стана ясно след окончателното преброяване на бюлетините от днешния изборен вот на социалистите в Бургас. Храненикът и питомник на настояшия депутат, и бивш областен, и общински шеф Николай Тишев  спечели със 114 гласа на 95 гласа за Йордан Георгиев.
Господинов до този момент бе зам.-председател на общинската структура и така му бе лесно да манипулира вота в солствена полза, е мнението на много со;иалисти. Съмненията за манипулации се задълбочиха, след като зад кандидатурата му открито застана депутатът Николай Тишев, а това отвори куп съмнения, около честността на избора..
Делегати на Изборната конференция мърмореха още в кулоарите, че всичко е нагласено и новият общински шеф ще бъде избран с машинации. На предно място лъсна удивително ниското присъствие на делегати с право на глас. Новоизбраният лизер, който в момента носеше отговорност за присъствието обаче не жбясни причината за неглижирането на форума. В залата официално бе отчетен кворум от 60 процента присъственост-нещо не чувано за БСП.Постфактум се появиха и убийстгвено грозни факти около самото преброяване на бюлетините.“Авантаж“ узна от вътрешни източници, че скоропостижно са подменени имената на около 20 делегати за конференцията, без за това да има основание. Фрапантен е случаят, с вчерашната смърт на председател на ППО, с право на глас от село в състава на общината. Хората на Тишев за да спечелят поста не се посвенили дори да изчакат жената да бъде погребана и организацията на партията дори проформа да гласува неин заместник. Според елементарна справка се оказва, че Господинов и спичилшл най.вече с гласове от селските организации на БСП.  Почти дузина пък били обямените за невалидни бюлетини-все в полза на опонента Йордан Георгиев. Както и да е-всичко около властта на местно ниво в БСП приключи.

Разбра се, че по морето реформи в червено няма да има. За неизвестно бъдеще се отлага и евентуална битка на столетницата с ГЕРБ за властта