Дете от Бургас в болница след спречкване в училище

Малкият Данаил е с избито млечно зъбче, приет е в болница заради болки в корема

Ученик от бургаското училище „Константин Преславски“ е приет в болница, след спречкване с друго дете по време на футболен мач.

Първокласникът Данаил е с избито млечно зъбче, но е приет в лечебното заведение заради болки в корема. Заместник-директорът на училището Момка Момчева опроверга информацията публикувана в бургаски издания, че детето е било пребито от свой съученик.

„Едното дете обидило другото, че не е добър вратар и обиденото, тъй като е тренирало футбол, се е почувствало засегнато. То блъснало съученика си. Той се строполил на земята, при което паднало и млечното му зъбче“, каза пред камерата на БНТ Момчева.

„Два пъти разговарях с бащата. Детето е добре. Той няма никакви претенции нито към училището, нито към родителите на другия ученик“, добавя зам-директорът на училище „Константин Преславски“.

Заместник-директорът на МБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев пък съобщи, че състоянието на малкия Данаил е стабилно, няма черепно-мозъчна травма, контактен е.

Момчето обаче е казало, че е ударено и в областта на лицето, и в корема. От проведените изследвания няма увреждания, които да застрашават здравето или живота на детето.

По случая е образувана предварителна проверка от Бургаската прокуратура.