Живко Изрода проговори, ритнал бабата, защото го гледала лошо

Пред съдиите биячът на възрастни жени казал, че съжалява за нападението
26-годишният Живко Кючуков, който строши с ритник тазобедрената става на 72-годишна жена на автобусна спирка в Бургас, е обяснил, че я е нападнал, защото го подразнила с лош поглед. Това каза неговият адвокат Благой Петров пред камерата на Нова телевизия. Мъжът, който си е регистрирал профил в социалните мрежи с ник Живко Изрода, остава в ареста за постоянно. В съдебната зала той обясни, че съжалява за действията си.
Въпреки медицинското си досие, в момента на нападението мъжът е осъзнавал какво прави, решиха експерти.
„Той е вменяем. В момента се намира в терапевтична ремисия“, каза прокурорът Христо Колев.
Нападението стана на 9 май. Според свидетели, Виолета Караджова не е предизвикала с нищо агресията, проявена от Кючуков. След удара, който получава, тя е настанена в болница със счупване на тазобедрената кост.
Нападателят разказал пред свои близки, че след първоначално разменените реплики между него и възрастната жена, тя започнала да го коментира с останалите баби на спирката. Именно затова той я изритал в гръб.
Имаше съмнения относно това дали Кючуков е психически здрав, но експерти излязоха със заключение, че е вменяем и може да бъде съден.
Нападението над възрастната жена на спирката се случва два месеца след като обвиняемият приключва лечение в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Именно заради заболяването му, защитата настоя съдът да нареди настаняването му в специализирано заведение. Магистратите обаче не се съобразиха с това искане.