Изкараха Антон Тодоров политически травестит

Авторът на „Шайка: Бойко, Росен и Цецо“, който впоследствие стана техен фен и партиен другар, извади социалистите от нерви и те го забиха в земята
Фашизмът и комунизмът скараха депутатите. Управляващи и опозиция се обиждаха от парламентарната трибуна заради снимките с нацистки жестове и заради това, че два месеца след като спечелиха изборите, ГЕРБ-ерастите не са направили нищо за повишаването доходите на хората. На тези обвинения от партията на Бай Х.й отговориха, но с анализ на миналото на столетницата и това взриви пленарната зала. Всичко започна с декларация на БСП, с която опозицията обвини управляващите, че са минали цели два месеца, а все още не са изпълнили обещанията си, съобщава Нова телевизия.
„Ние не спечелихме изборите, но ви дадохме законодателна програма. Вие очевидно нямате такава”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя не пропусна да спомене последните скандали с кадри на правителството и поиска оставката на Валери Симеонов заради шегите на нацистка тема.
„БСП е партия със сгрешено име. Тя е небългарска социалистическа партия, която три пъти докара България до фалит, изби елита на страната и вкара в затвора спасителя на българските евреи. Клахте българите, както и турчин не ги е клал“, каза Антон Тодоров от ГЕРБ.
Това е обида не само към нашата парламентарна група, а и на един милион хора, които са гласували за нас и които един политически травестит нарече престъпници и лъжци, каза Таско Ерменков от парламентарната трибуна.
Тодоров, който в миналото разнищи Борисов и ГЕРБ в книгата си „Шайка: Бойко, Росен и Цецо“, сега е депутат от ГЕРБ. Той е прав да отправя тежки упреци и обвинения от морален характер към БСП, но не го направи (според мен) по правилния начин, коментира във фейсбук Пламен Пасков. Според него, Таско Ерменков не е могъл да защити и нападне сполучливо тезите на Антон Тодоров, добавя политологът.
Той сподели, че ако бе на мястото на г-н Ерменков, щеше да наблегне на следното:
1. БСП НЕ Е наследник на БКП. Нито документално, нито като фактология, нито по същност. Това е невярно твърдение.
2. БКП може да е всякаква (българска или съветска, или както си искат да го наричат), но те построиха тази България, която днешните идеологически съмишленици и съучастници на ГЕРБ не смогват да разпродадат за стотинки и комисиони, даже не са в състояние да боядисат
3. БКП не са убивали спасителя на българските евреи, защото по време на Народния съд, февруари 1946, БКП НЕ Е на власт! На власт е ОФ, а БКП получава властта чак след 1947 година. И голямата част от обвинителите даже не са българи по народност, да си го кажем направо.
4. БКП не е избивало 30,000 българи. Това са приказки и сметки без кръчмар и доказателства. Защото съгласно протоколите от Народния съд, който, повтарям, НЕ Е дело на БКП, а е изискване на победителите от ВСВ, (най-вече на англосаксите), изпълнените смъртни присъди са малко над 2800. Във Франция са над 300,000, а в Белгия са в пъти повече от България.
5. Терминът, който използва г-н Тодоров: „и клаха България така, както турчин не я е клал“ е с обратен на използвания от г-н Тодоров знак: това са думи на писателя Антон Страшимиров, написани по повод на клането, което деветоюнските превратаджии, идеологическите колеги на ГЕРБ-РБ-ДСБ-ДаБъл и т.н. днес, са клали българите след септемврийското въстание 1923 година.
6. Не е вярно, че БКП са искали двукратно да правят България съветска република (16-та). Имало е приказки, които са използвани с дипломатическо значение и са постигнали резултата си. Костадин Чакъров подробно го обясни многократно в студията. Такива стъпки процесуално и юридическо няма направени. И това е било 1 път, а не два пъти.
7. Не е вярно, че БКП са фалирали България 3 пъти. Трябва да се уточнят и разберат определенията и понятията за банкрут, фалит, и временни финансови затруднения, и да се прекратят спекулациите с тези РАЗЛИЧНИ неща.
„Ако е за това, САЩ са фалирали 2 пъти през 20 век, и още 1 път през 21 век.
И ако тогава БКП била фалирала България, то като какво да определим днешната България, която е с отрицателен суверенитет, и с преоцветен американски окупационен долар във вид на български лев, под контрола на Германия? Германия, която е подчинен васал на САЩ (институционално и монетарно), отговаря за „стабилността“ на българския лев, който не е български, само дето е за България“, коментира Пасков.
„Не съм ги пестил и няма да ги пестя тежките упреци към БСП, но не ГЕРБ и подобни са в положение да отправят каквито и да е морални забележки към БСП, или към когото и да е.
Всъщност, главният и страшният грях на БСП е не, че не е българска (в това има истина, от гледна точка на българския национален интерес), а в това, че не е социалистическа“, добавя политологът.