Кметът на община Поморие е в траур

След като плановете на поморийския кмет на ГЕРБ окончателно се провалиха и не бяха уважени мераците му – бившият Военен санаториум да стане общинска собственост, на сайта на Община Поморие се появи брояч.

Хронометърът отмерва дните, часовете, минутите и секундите, откогато с решение на Министерски съвет комплексът на брега на морето преминават към МБПЛР „ВИТА” – Велинград, чиито активи са 100% държавна собственост и в забранителния списък за приватизация.

Навярно в унисон с вътрешните преживявания на местния феодал, на официалния сайт на Община Поморие е пусната публикация със заглавие „40 дни от затварянето на Военния санаториум в Поморие“ и подзаглавие – „Утре, 14.03.2017 г. се навършват 40 дни от преминаването на Военния санаториум към МБПЛР „ВИТА” – Велинград“. Все едно някой е починал.

Кметът Иван Алексиев по никакъв начин не крие, че свързва повода за въпросния текст с жалейка и коментира: „Въпреки символичното значение на 40-те дни, ние не сме забравили нищо…”
За всички вече е ясно – кой мисли за смърт, за 40 дни и всякакви други скръбни вести и събития и защо тъжи. Не са останали и незабелязани срещите на поморийския кмет с ексдепутата и кандидат за депутат от ДПС Камен Костадинов. На брега на морето, пред бившия Военен санаториум.

Вероятно огорчен от невъзможността да изпълни поръчката и изтървал тлъста комисиона, кметът на Бойко Борисов поиска да бъде потърсена отговорност за взетото решение – БДПЛР – Поморие да премине в активите на МБПЛР „ВИТА” – Велинград, а решението е взето от втория кабинет на патрона му Бойко Борисов.