Лекари протестират заради боя в „Бургасмед“

Пияният и дрогиран побойник е задържан за 72 часа, а битият портиер се нуждае от операция
Колеги на медиците от „Бургасмед“, които бяха нападнати от пиян и дрогиран пациент, излизат на мълчалив протест.
Персоналът на болницата в „Меден рудник“ се събра на мълчалив протест, за да защити колегите си. Днес предстои операция на най-тежко пострадалия, който е със счупен нос и фрактура след побоя.
Началникът на отделението по хирургия д-р Нено Шопов каза пред камерата на бТВ, че медиите са допринесли за агресията, като давали гласност на т.нар. лекарски грешки и това сринало уважението към бялата престилка.
Трябва да се криминализират нападенията на лекари и да има по-бързо производство, добавя лекарят.
Протестът се подкрепя и от медици от други бургаски болници. Те настояват за адекватна защита от държавата, за да могат медиците да работят спокойно.
Агресивният 22-годишен нападател пък е задържан за 72 часа. Той е криминално проявен. Лежал е в затвора за кражби.
Кирил Нойков е от София. Той пристигнал в Созопол с брат си и с приятеля си, за да работят в заведение.
„Той беше контактен, повръщаше многократно, но отказваше да му се правят изследвания и да му се взима кръв. След минути загуби съзнание, което беше повод да повикам дежурния реаниматор“, каза д-р Симеон Печев. Той е бил дежурен лекар в спешното отделение по време на побоя.
Реаниматорът д-р Александър Серафимов, който е извикан, заварил пациента на легло, а при опита да го прегледа, той скочил, започнал да буйства и псува. „Обърна леглото, за малко не пострада и пациент със сърдечна болка, който лежеше на съседното легло. Насочи се към мен с юмруци, започна да ме удря в корема, повали ме на земята и продължи да ме рита в слабините и в краката”, разказа д-р Серафимов.
Най-тежко е пострадал портиерът на болницата, който е повикан от санитар, след като двамата лекари и близък на друг пациент не успели да озаптят развилнелия се младеж.
Портиерът е със счупен нос и травма на крака. Предстои му операция на носа. „Искахме да го сложим на леглото, за да продължат да го лекуват“, добавя битият охранител.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!