Нападателят на спирката в Бургас бил жертва, няма да получи и условна присъда

Ние нарушаваме правата на Живко изрода, като го снимаме, пошегува се Мартин Карбовски
Шизофреникът Живко Кючуков, който изрита възрастна жена на спирка в Бургас, е жертва на това, че никой не се грижи за него. Около него милеят за цигани, за гейове, за бежанци, но той е бял и е много нещастен. Направо се е побъркал, че никой не му обръща внимание. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Мартин Карбовски.
„Живко нито образование е получил, нито добро лечение, нито добри родители. В един момент му става приятно да рита и това се случва. 10 години правят кампании срещу насилието. Тези, които са взели пари за това, трябва да си заврат главите в тоалетната!“, коментира Карбовски.
Според него, младите хора не знаят, че старите не се ритат. Някой трябва да върне библейските ценности, подчерта той.
Човекът е шизофреник и ще се окаже невинен, каза водещият Антон Хекимян.
Директорът на Държавна психиатрична болница – Нови Искър Цветеслава Гълъбова пък заяви, че не се знае дали Кючуков е със шизофренна психоза.
„Възможностите са няколко – може да няма, или да има, или да е употребил наркотици, които да са отключили психоза с характеристиките на шизофрения, но да са пряко подчинени на употребата им. Това деяние ще бъде предмет на експертиза, за да се прецени дали е продукт на болест, ако има такава“, обясни Гълъбова.
„Във всеки град има такива хитреци с жълта книжка. За мен това не е луд човек. Той се връща, чуди се дали да я удари с камък. В един момент дори е притеснен заради „постната“ обществена реакция. Той знае какво е извършил. Понеже всички го нападат във Фейсбук, аз трябва да го защитавам. В социалната мрежа е лесно да се правите на мъже и да повтаряте „каква нещастна баба“, но на място не може “гол“ да я защитаваш. Бих го питал: „Пич, защо направи тези неща“, макар да знам защо. Отговорът е „защото може“ и защото някой му е казал да бъде себе си“, заяви Карбовски.
„Няма реакция на нападението, защото нашето общество става все по-бездушно. Няма я емпатията, съпричастността към това, което се случва около нас“, добавя психиaтърът.
„Хората на спирката си мислят, че той има сериозен повод да я ритне. Питат се какво ли му е направила. Аз също не харесвам старите хора и в един метафоричен план също съм ги „ритал“ често. Не мога да ги понасям. Този човек е решил, че може да го направи и го е направил. Това е зловещо. Хора като него са свободни да правят каквото си искат. Те могат да измамят системата. Заради дефицита на справедливост и заради това, че няма да бъде наказан, този човек рита баби. Такива неща се случват непрекъснато, а ние сега ги коментираме заради едната камера“, подчерта журналистът.
Според Цветеслава Гълъбова, ако се окаже, че Живко е болен, но мотивите, заради които е ритнал възрастната жена, не са болестни, а хулигански, ще си понесе наказанието.
„Заради еврoпейски ценности имаме два трупа в училище след ритници. Отпадна тимуровската идея да нацепиш дървата на старата баба. Можеш да й нацепиш само главата. На този фон медиите казват „Бъди себе си“. Може да нариташ 10 бабички, защото си „батка“, добавя Карбовски.
„Това е човек с психопатия. Това е лоша структура, при която има дисбаланс между емоция, воля, интелект, социално поведение. Тези хора не уважават писаните и неписаните норми. Затворите са пълни с психопати“, обясни психиатърът.
„Лудите имат права. Дефицитът на справедливост е към нормалните, белите, българите, старите, но към другите … няма да ги изреждат, защото пак ще кажат от БХК, че се заяждам, каза пък Карбовски. Мога да се хвана на бас, защото няма да му дадат дори условна присъда, добавя той.
Българите се циганизираха в тази степен, че ползват всички приjоми на друго племе, в което няма нито уважение към стари, нито към малки, нито към жени, каза още Мартин Карбовски.

Агресията расте заради европейските „ценности“, каза Мартин Карбовски. Тези, които правят кампании срещу насилието, трябва да си заврат главите в тоалетната, каза той.