Писател протестира с книга срещу опростачването на нацията

Ангел Хаджипопгеоргиев издаде „Гняв“ само в един екземпляр като символ на възмущението си от бездушието и грозотата в „модерното“ изкуство
Писателят Ангел Хаджипопгеоргиев протестира с книга срещу опростачването на нацията. Наскоро той издаде „Гняв“, но само в един екземпляр. Това е символ на моето възмущение срещу бездушието и грозотата в „модерното“ изкуство, пише той в 20-страничното издание.
В книгата е публикуван текстът на „Отбора за милиони“ на Криско, което на рапъроманите е по-известно като „Златните момчета“. Поетът, езотерик, изобретател и хипнотерапевт, който е автор и на апокрифната книга „Исусови хроники“, е поместил до психоплетството на рапъра и текста на хита от миналия век на група „Везни“ – „Песен писана на свещ“. След шедьовъра „CV TV“ на Никита Нанков пък е публикувал „Прощално“ на Никола Вапцаров. В „Гняв“ се сравнява и някаква цапаница, наречена „Хипермодерна картина от български художник“, с прекрасна творба на Владимир Димитров – Майстора, която Хаджипопгеоргиев нарича „демодирана”.
„Завещавам книгата на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив на бъдещето, т.е. когато си отида от този свят, моят дух ще бъде спокоен, че съм казал това, което искам. Не мога да си пия уискито безучастно в Англия и да гледам как този народ губи своята ценностна система и затъпява максимално“, каза Ангел Хаджипопгеоргиев в „Добро утро, Бургас“ по Канал 0.
От няколко години писателят, който е известен в Бургас като хипнотерапевт, живее във Великобритания, но споделя, че никога не би се отказал от българското си гражданство, и не би взел чужд паспорт. България остава в сърцето му.