Първи тест на новото правителство -МАФИЯ срещу БЪЛГАРИЯ 1:0

Първи тест на новото правителство – неиздържан
4 май
РИОСВ установява унищожаване на 150 кв.метра дюни. Концесионера признава пред Бтв, че е ИЗГЛАДИЛ дюни
http://btvnovinite.bg/…/bageri-unishtozhavat-edni-ot-malkot…
5 май
Ангелкова и Димов назначават нова проверка. Резултат – установяват, че „няма добив на пясък“ и нарушения на закона и защитената територия.
http://www.tourism.government.bg/…/proverkata-za-sustoyanie…

Без констатирани нарушения от страна на концесионера приключи проверката за състоянието на дюните на два морски плажа: Слънчев бряг юг и Слънчев бряг централен. Тя бе разпоредена от министъра туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда и водите Нено Димов по-рано днес. Няма констатиран добив на пясък от морската дюна, което подлежи на административна санкция, съгласно ЗУЧК. Тази част от плажа е в защитена територия и тя не е нарушена.

При проверката на морски плаж Слънчев бряг – Юг, експертите на Министерството на туризма са установили, че се извършва заравняване на пясъка и премахване на диги, които през зимата предпазват плажната ивица и заведенията. Извършена е съответната проверка на Слънчев бряг – Централен, която показва, че морският плаж се подготвя за предстоящия летен сезон. Прави се основно машинно почистване на плажа с допустимите технически средства. В момента тече подготовката за сезона на всички стопанисвани плажове.


МАФИЯ срещу БЪЛГАРИЯ 1:0

Авантаж по Тома Белев Фейсбук