Рекордьорка от Бургас във война със спортната мафия (ВИДЕО)

На Карамаринов му е възложено да съм наказана 4 години, защото ако осъдя УАДА, засегнатите са много и световната федерация ще фалира, каза Силвия Дънекова

Спортната мафия се опитва да направи машина за олимпийски шампиони. Затова искат да заличат рекордите на спортисти като Стефка Костадинова и Тереза Маринова. Целта е силните на деня в САЩ и Великобритания да поставят новите постижения. Битката ми за справедливост обаче продължава. Това каза в „Тази събота“ по бТВ националната рекордьорка на 3 000 м стипълчейз Силвия Дънекова.

„Вече не изпитвам никакви чувства. Просто се боря за правдата си“, добавя тя.

Бургаската лекоатлетка няма намерение да се отказва от борбата за изчистване на името си. На олимпийските игри в Рио де Жанейро тя даде положителна проба за кръвен допинг, но преди няколко седмици беше оневинена от Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет.

„Ние в България винаги сме първи. Прецедент е, че родната федерация обжалва оневинителното решение на свой елитен състезател. Българската антидопингова лаборатория не е акредитирана към световната агенция УАДА и не е подчинена на нея затова няма право да се произнася по моя случай. Освен това аз дадох положителната проба в лабораторията в Рио, а не тук“, каза Дънекова

„Б-пробата ми все още липсва – не е изпратена. Аз съм подала молба отдавна. Грешката не е в нас, а в лабораторията в Рио“, коментира тя.

„Допусната е грешка. Отрицателна проба е обявена за положителна. Председателят на Българската федерация по лека атлетика е първи вицепрезидент в Европейската атлетика. На него може би му е възложено на всяка цена Силвия Дънекова да бъде наказана 4 години, за да нямам претенции да съдя лабораторията. Ако аз успея да ги осъдя за подменена проба и пропуснати ползи, едва ли ще се окаже, че съм единствената потърпевша състезателка“, твърди Дънекова.

„Има стотици като мен, на които са унищожили живота. Ако ги осъдя, ще има и други дела. Исковете ще са за много пари и тази система ще фалира“, прогнозира бургазлийката.

„Боря се за едно по-справедливо решение. Не искам извинение, защото то няма да ми върне пролятите сълзи и предишния живот“, каза още лекоатлетката.

Битката й срещу световната спортна мафия продължава. Продължава и държавата да воюва с несправедливо наказаната българка, защото предателите нямат интерес, нито тя да печели медали за България, нито да се запази рекордът на недостижимата Стефка Костадинова от 209 см.