Слави Трифонов: Не виждам подкрепа от хората, а ГЕРБ ще имат най-голяма изгода

Не виждам някаква огромна подкрепа от хората. Основно сме аз, журналистите и Йоло Денев, заяви телевизионният водещ Слави Трифонов в отговор на въпрос дали има подкрепата на хора, гласували на референдума, иницииран от екипа му …

снимка : offnews.bg

За пореден ден, Трифонов „изразява гражданската си позиция“ пред Народното събрание.

Не казвам, че това не е добре, не виждам хората много да търсят своите искания. Аз съм тук, защото смятам, че така е справедливо, другите хора – всеки да отговаря за себе си, добави още той.

По думите му хората са по-склонни да гласуват за нещо в тъмна стаичка, но като трябва да защитят нещо на площада – не са склонни да рискуват времето си.

Аз отговарям само за себе си, добави Трифонов. На протеста вчера шоуменът се съгласи, че при варианта мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура ГЕРБ има най-голяма изгода.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че първият законопроект, който ще бъде внесен от партията му в началото на другата седмица, ще бъде за мажоритарната система.

Трифонов заяви, че не е доволен от този отговор, защото хората са изразили също ткака желание за намаляване на пратийните субсидии.

Може да бъде решено за 5 минути, не знам защо продължават упорито да си гласуват 11 лева на глас, при положение, че хората казаха, че искат по-ниски субсидии, каза Трифонов. Според него това е „изключително нагло“.

2,5 млн. българи се произнесоха, а тези хора продължават да не се интересуват. Това много ме вбесява, каза Трифонов. Искам пряка демокрация, заяви той.

Тази пряка демокрация при условията на пълна власт на забогатялата ГЕРБ ще се изроди във вид авторитарна власт гарантираща още дълги години власт за Борисов и ГЕРБ, което едва ли е най-доброто, а напротив пагубно за България . 

Дали Слави Трифонов се е замислял над подобни демократични проблеми ?!

Свободен автор – Философът