След промените в Изборния кодекс и Председателството на Съвета на ЕС, Борисов ще подаде оставка

Формулата „пропорционални избори“ е губеща за ГЕРБ. За трети път Борисов не успя да състави самостоятелно правителство, поради липса на необходимите 121 депутата за мнозинство. Затова се появи един референдум, който да бъде предпоставка за смяна на избирателната система. Направени са анализи, че това е единственият шанс Бойко Борисов да има абсолютен комфорт в парламента.

На тези избори ГЕРБ стегнаха максимално редиците си. Въпреки стотиците хиляди, които са на държавна и общинска издръжка, за да гласуват за Борисов, гласовете им не са достатъчни. Назначенията по партийна линия продължават с пълна сила.
След изборите Борисов беше разочарован от резулататите и най-вече от мисълта, че отново ще трябва да дели с някой и няма да изкара пълен мандат.

Кабинетът „Борисов 3“ не е одобрен от ЕС, заради „Обединени патриоти“ и е съставен само, за да мине Председателството на Съвета на ЕС в България и да се приемат промените в Изборния кодекс. Такава е уговорката! Другият вариант, ако Бориов иска пълен мандат, е бил да склони Корнелия Нинова за коалиция.

Относно победата на Румен Радев на президенстките избори и оставката на Борисов, всичко е било предварително измислено и след това добре режисирано. На Борисов му е било забранено да се кандидатира за президент. Единственото реално е, че българите наистина гласуваха за Румен Радев, защото му повярваха.
Слабата кандидатура на ГЕРБ (Цецка Цачева) е била умишлена и също продиктувана „отвън“, за да е сигурно, че Радев ще спечели. В четири думи – всичко е било нагласено!
Това не са теории на конспирациите. Това е България!

„Референдумът на Слави“ обслужва изцяло Бойко Борисов и партия ГЕРБ. Не случайно от ГЕРБ внасят законопроект в парламента за изменения в ИК, които да сменят изборната система от пропоционална на мажоритарна. Идеята е след Председателството Борисов да подаде оставка и отиде на избори по „новия“ модел, който ще му гарантира парламентарно мнозинство с над 120 депутата. Така ще избегне коалициите и разделянето на „баницата“ с други.
Говори се, че Слави е взел 50 милиона…
По-интерсното е, че ГЕРБ не обелва и думичка за останалите въпроси от референдума, като намаляне на субсидията на партиите.
Случайност, нали?!

Във връзка предложението на Красимир Каракачанов за връщане на наборната военна служба – или е идиот, или се чуди какво да измисли, за да си влезе в ролята. Всъщност връщането на задължителната военна служба е невъзможно по няколко причини, сред които са: разрушената материално-техническа база (няма поделения) и липсата на пари.
Толкова от мен засега.


Стоян Тончев

Колаж: Иво Ангелов – Свободен човек