Съдът прецака Слави за референдума, вдигат летен протест пред парламента

Отвратен съм, съдът е слуга на политическата класа, коментира шоуменът
Парламентът не е задължен да приеме решенията от референдума на Слави Трифонов. Това реши Върховният административен съд.
Шоуменът определи решението като странно и неморално. Той излезе с писмо до медиите, в което споделя, че е отвратен. Според него съдът е слуга на политическата класа.
Писмото му бе публикувано във Фейсбук страницата на Национален протест срещу безобразията в България.
„Днес Върховният административен съд окончателно се произнесе по нашата жалба срещу ЦИК за резултатите от Референдума. Съдът взе едно странно и неморално решение. От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на Референдума. От друга страна не провери фактите докрай“, пише Трифонов до медиите.
„Още преди провеждането на Референдума, в нарушение на закона ЦИК постанови да не се броят бюлетините без плик. Все едно тези бюлетини не съществуват. Все едно хората, пуснали ги в урните, не съществуват. Тогава предната инстанция на ВАС добави към общата избирателна активност само 500 намерени бюлетини без плик. Това бяха 500-те бюлетини намерени само в 44 избирателни секции. Съдът тогава позволи да бъдат отворени наново само 44 секции. И от тях се появиха неотчетени 500 бюлетини“, припомня Дългия.
„На сегашното дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите избирателни секции, за да се види реалният брой на всички неотчетени бюлетини, защото общият брой избирателни секции е 12 340. От тях са проверени само 44“, уточнява шоуменът.
„Логиката говори следното – след като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, колко ли има в останалите 12 296? Отново според логиката и математиката, след като при 44 секции неотчетените бюлетини са 500, следователно при останалите 12 296 , най-вероятно не са отчетени 135 256 бюлетини“, изчисли Слави.
Това означава, че те са много, много повече от “липсващите” според ЦИК 12 000, обясни той. Истината щеше да възтържествува, ако към общата избирателна активност бяха добавени не само откритите 500 бюлетини в 44 секции, а всички неотчетени от ЦИК бюлетини във всичките 12 340 секции, добавя ТВ водещият.
„Днес съдът буквално опорочи волята на българския народ, защото, от една страна, призна, че ЦИК умишлено са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и, от друга страна, не доведе разследването до край. Така съдът практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона. Днес получихме поредното доказателство, че съдът не е независим орган, а е слуга на политическата класа“, коментира шоуменът.
„Уважаеми съграждани, ще си позволя да перифразирам Васил Левски, който, както знаете, е казал – “Времето е в нас и ние сме във времето”. Вижте докъде я докарахме 150 години по-късно. Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта. Дали вие се отвращавате от тази несправедливост, която ни заобикаля на всички нива – не знам. Но аз съм отвратен“, споделя Слави Трифонов.
Отвратени са повечето българи, но не само от слугата на политическата класа и от решението парламентът да не е задължен да приеме решенията от референдума, а от цялата пасмина, която продаде България и обрече народа ни на мизерия. Затова и се надяваме протестът, който бунтарите от „Национален протест срещу безобразията в България“ организират на 11 юли 2017 г. от 17:00 часа, да е масов. Време е да кажем „Стоп“ на крадците и да изчистим държавата от боклука!