Теди Салпаров става играещ шеф в „Нефтохимик“

Искам с моя опит да помогна на клуба, каза националът, който преди дни спечели със своя „Зенти“ трофея от Шампионска лига
Теодор Салпаров най-вероятно ще заеме поста играещ спортен директор в шампиона „Нефтохимик“. Преговорите между 34-годишния волейболист и ръководството на клуба се очаква да бъдат окончателно финализирани в близките дни, съобщи бТВ.
„Искам с моя опит, с видяното в „Зенит“, да помогна на клуба, в който ще бъда. По всяка вероятност това ще е „Нефтохимик“, но това е още само на приказки, нищо няма подписано. Надявам се да мога да помогна и чисто като организация на клуба, да направим и резултати, които до сега не са имали в тима. Това ми е идеята“, каза Салпаров.
Той заяви, че е наясно, че в българския волейбол ще се сблъска с доста проблеми, като посочи и най-сериозния.
От 2014 г. той играе в руския „Зенти“ Казан, като преди дни спечели трети трофей от най-силния международен клубен турнир – Шампионска лига.
„След три спечелени Шампионски лиги, какво повече може да иска човек? Вече искам да се прибирам, тъй като 10 години зад граница смятам, че са достатъчни. Плюс това, благодарение на Господ, вече си изпълних мечтите и целите, които си бях поставил като състезател. Надявам се, че няма да е грешно решение. Вече съм го взел, така че ще си нося последствията. Имах няколко сериозни оферти, но поне за една година ще се прибера. Ще видя как ще ми се отрази“, добавя Салпаров.