Уволниха Стоил Апостолов заради фалшива операция в бургаска болница? (ВИДЕО)

Премиерът освободи заместник-министър на здравеопазването, след като бургазлийка се оплака, че в епикризата й от „Бургасмед“ е извършена операция на коляното, а такава няма
Кабинетът „Борисов III” бие рекорда за най-бързо уволнен заместник-министър.
Управителят на болницата „Бургасмед“ Стоил Апостолов, който вчера стана заместник на здравния министър проф. Николай Петров днес е отстранен от премиера Бойко Борисов заради злоупотреби.
Решението е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, съобщава пресцентърът на здравното министерство.
Зоя Кармашикова разказа пред репортера на „Господари на ефира“ Стойчо Иванов как е станала жертва на недобросъвестни лекари. Тя е претърпяла злополука и се е наложило да бъде оперирана. Вместо това обаче са й направили просто пункция на коляното. В епикризата обаче пише, че на жената й е направена операция и дори се посочват подробности около интервенцията, която всъщност не е била извършена.
„През 2016 г. претърпях лека злополука и трябваше да ми се направи операция на коляното, но не бе извършена. Тръгнах за Стара Загора, защото в Бургас не ми бе обърнато внимание и там се констатира, че трябва да се възстановяват кръстни връзки“, каза пред камерата на Нова телевизия Зоя.
В епикризата обаче пише, че тя е изписана в подобрено състояние и че след 12 дни трябва да й се свалят конците.
След разследването на „Господари на ефира“ стана ясно, че болницата е взела повече пари от Здравната каса по клинична пътека за неосъществена скъпа процедура.