Ужас: 26-годишен нападна непозната на спирка в „Изгрев“, счупи й крака (ВИДЕО)

Нападателят е задържан от полицията, а възрастната жена е в бургаската болница
Възрастна бургазлийка е приета в УМБАЛ – Бургас със счупен крак след брутално нападение от млад мъж на автобусна спирка в ж.к. „Изгрев“. На запис от охранителната камера, предоставен на БНТ от Община Бургас, се вижда как 26-годишният Живко Кючуков рита в гръб бабата. Причина за агресията му. Тя с нищо не го е предизвикала. Възрастната дама пада на тротоара, а хора на спирката дори не реагират.
Нападателят е задържан от полицията.
Инцидентът е станал на 9-ти май. Разследването по случая продължава.

Младежът престоява на спирката, след което се оттегля, за да се завърне няколко секунди по-късно и да влезе, както изглежда, в спор с жената, която лежи на плочките.
Малко по-късно на спирката пристига автобус, на който младежът се качва, а жената остава сама и тогава отново пада на земята.
В този момент от автобуса слизат хора и едва тогава се появява човек, който вади телефона си вероятно, за да се обади в полицията или за Бърза помощ, съобщава бТВ.
Младежът продължава да е в автобуса, който стои на спирката, след това слиза от него и после отново се качва. Малко след това автобусът потегля.
Нападателят е временно настанен в център за психично здраве, където трябва да му бъде направена експертиза на вменяемостта.

„Народ, в който млади бичета ритат и трошат костите на старици, „мъжете“ през това време пушат, не правят нищо, качват се в автобуса, а само жени помагат, и се опитват да защитят жертвата срещу злодея, не може да има държава. Не може да бъде народ“, коментира във Фейсбук политологът Пламен Пасков.
„Няма да го бъде и е осъден да изчезне по човешките, божиите и историческите закони. Правосъдна система, която го задържа, но го пуска веднага, е система, която е съучастник в престъплението и не трябва да съществува. Тази колониална система не може да бъде ремонтирана. Огън, и да си построим държавата отново, от нулата.
Няма друго решение“, добавя политологът.