Нов министър – нова надежда за Бургас или …

Новият министър на екологията Нено Димов е бивш зам.-министър в същия ресор в кабинета „Костов“, когато министър бе Евдокия Манева. В момента е председател на Института за дясна политика. 

Той е бил главен секретар на МОСВ (1997-1999), заместник министър на околната среда и водите (1997-2001), член на УС на Европейската агенция по околна среда (1997-2002).

Надяваме се г-н Нено Димов като един десен политик за разлика от местния герберски кадър и бивш министър Ивелина Василева да обърне внимание на редовното замърсяване на въздуха над Бургас от чуждите комбинати пръкнали се през офшорки и рядко съобразяващи се със законите.

Очакваме още и да потърси отговорност от областното и общинското ръководство на Бургас, което години наред изчерпва своите законови задължения с наблюдение чрез данните на една мобилна станция, които често липсват и толкова, а замърсяването със сероводород и ФПЧ10 е повече от реално и рекордно в дадени моменти до 36 пъти над нормите ?!

И тази сутрин в началото на деня, в който Нено Димов ще бъде обявен като министър на околната среда и водите в Бургас отново има видимо замърсяване на въздуха и се надяваме някой от държавното управление да започне да изпълнява задълженията си …

Свободен автор – Философът