Бием рекорда по евтина сянка

По 36 стотинки ще плащат туристите в „Нестинарка”, а в Северния плаж в Бургас вероятно дори ще е без пари, защото няма стопанин и чадърите ръждясват
Този сезон туристите ще се бият за чадъри, защото цените им ще са ненормално ниски, прогнозира Димитър Попов от Българската асоциация на туроператорите. Най-ниска ще е цената на сянката на плажа „Нестинарка”. Там желаещите ще плащат само по 36 стотинки.
„Така нашият избор се свежда до нещо средно между чума и холера. При този свръхкапацитет на леглова база, която въобще не отговаря на капацитета на плажовете, хората ще започнат да се бият за чадъри“, коментира в „Здравей, България“ по Нова телевизия Попов.
Сред по-скъпите плажове са „Божурец” – Топола, „Ривиера”, „Вая”. Там сянката ще ни струва между 20 и 30 лева. В Дюни, Несебър и Слънчев бряг – север пък ще плащаме 8 лева за чадър, а на къмпинг „Оазис” – 6 лева.
Очаква се на Северния плаж в Бургас чадърите да са дори безплатни, но едва ли някой ще се бие за тях, защото са ръждясали и не се знае дали ще се намери концесионер, който да го поддържа. Заради съдебни дела и процедури, едва в края на месеца ще стане ясно ще има ли нов стопанин. Поне дотогава обаче купчини с боклуци, ръждясали чадъри и плевели сред пясъка ще посрещат туристите. Затова и цените на сянката по южната ни ивица все още не са ясни. Ако обжалванията продължат, сезонът може и да се провали, твърдят старите стопани на плажа.